Alla bilder

Beatelund/ Ingarö

Fiskar Karlssons väg 4

Rum:
6 rum och kök
Boyta:
57 kvm
Byggår:
2004
Pris:
11 400 000 kr
Tomtarea:
1978 kvm
Biarea:
6 kvm
Boarea:
160 kvm
Boarea:
57 kvm
Antal rum:
6
Antal badrum:
2
Eldstad:
Braskamin, öppen spis och järnspis i köket
Ägandeform:
Friköpt - Småhus
Byggnadsår:
2004
Byggnadstyp:
Tvåplanshus
Energipres.:
92 kWh/m2
Fönster:
2-glas kopplade i äldre stil med handblåst glas. (Något glas är utbytt)
Uppvärmning:
Bergvärme, vattenburen golvvärme. Gästhuset värms upp genom braskaminen.
Ventilation:
Självdrag
Tak:
Takpannor
Stomme:
Trä
Fasad:
Trä, målad 2016
Grund:
Torpargrund
Vatten:
Enskilt vatten året om., Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp, Enskilt avlopp.
Fast. bet.:
TJUSTVIK 1:6
Komm. skatt:
31.26%
Pantsatt:
Ja
Pantbrev:
5 000 000 kr
El:
1 800 kr
Vatten/Avlopp:
1 000 kr
Sotning:
125 kr
Försäkring:
833 kr
Övrigt:
400 kr
Totalt / mån:
4 158 kr

Visning

Visning

Inga visningar då detta objekt inte är till salu.

Planritningar

Beskrivning

Lantlig idyll med fantastiskt ljusinsläpp och havsutsikt!

Huvudfastighet om 161 kvm boarea + 6 kvm biarea samt gäststuga om 57 kvm boarea. Mångfacetterade Värmdö erbjuder allt från lugna skogspromenader till utomhusaktiviteter, kulturbilding och kommers. Här går det att bo på landet med all den charm det innebär samtidigt som staden är nära. I detta hem kan det knappast bli mer pittoreskt och idylliskt samtidigt som stilrena och moderna lösningar sätter sin prägel. Den öppna spisen samt braskaminen skapar värme och mysfaktor, underbart ljusinsläpp och luftiga rum ger god livskvalité. Havsutsikt!

Interiör
Redan vid infarten till detta magiska hem går det att känna hur idyllen fullkomligen sveper tag om dig. Detta hem är lika utsökt som bedårande på såväl utsidan som på insidan. Köket osar av lantliga drömmar med detaljer så som vackra överskåp med glasfönster, söta hyllor och den gamla vedeldade järnspisen. Två fönster släpper in härligt med ljus till köket, en mysig matgrupp får gott om plats här. En braskamin värmer både matsalen och det magiskt vackra vardagsrummet. Matsalen får in härligt ljus från två fönster. Ljust är det även i vardagsrummet som får in flödande ljus genom de stora glaspartierna mot sydväst, dessutom med havsutsikt! Placera en soffgrupp här och njut av naturen utanför. På entréplan hittas också ett fantastiskt ljust badrum med badkar, tvättstuga med groventré samt ett extra sovrum eller kontor.

Upp för den trevliga trappan fortsätter den ljuvliga magin i detta hem. Tre sovrum varav ett riktigt stort master bedroom med öppen spis. Även badrummet på övre plan har badkar. Tillhörande till hemmet är den läckra gäststugan byggd i lärkträ med invändig höjd till taknocken, härligt öppet kök och vardagsrum, sovrum samt bastu. Från badrummet med bastun går det att komma ut till den bakre altanen med den eldningsbara badtunnan med sjöutsikt.

Med mera
Här finns ett riktigt underbart hem som verkligen kan tillföra livet det där lilla extra, året om. Att bo på Ingarö i Värmdös kommun är att bo på landet men ändå nära staden. Här finns allt som kan tänka behövas på kort avstånd, Gustavsbergs centrum och Nacka Forum kan bistå med det mesta. För den som gillar uteliv är det bara att gå utanför dörren, eller ta för sig av aktiviteterna området erbjuder; sjöliv, golfspel, skogspromenader eller varför inte ett besök på fantastiska Artipelag?

Huvudfastighet om 161 kvm boarea + 6 kvm biarea.

Entréplan

Hall
Dubbla dörrar med glaspartier och spröjs. Skåp under trappan med förvaring. Vit träpanel på väggarna och vitt tak med synliga takbjälkar. Golv med furutiljor.

Kök
Platsbyggt kök från Åraslöv snickeri i Skåne med ljusa köksluckor, vitrinskåp med förvaring och snygga detaljer samt ett stort hörnskafferi. Hyllor, platsbyggd bänk under ett av fönstren. Två fönster i två väderstreck. Kyl och frys med dubbla dörrar Electrolux 2004 rostfri, keramikhäll Electrolux 2004, ugn från Electrolux 2004 rostfri och vedspis. Integrerad diskmaskin från Siemens 2016. Ljusa såpade furutiljor med höga socklar. vita väggar med träpanel. Vitt trätak med synliga bjälkar och spotlights. 

Matsal
Två fönster i två väderstreck (sydöst och sydväst). Plats för större matgrupp (ca 8 platser).

Vardagsrum
Stora fönsterpartier i sydväst med havsutsikt. Plats för en soffgrupp. Utgång till altanen via dubbla glasdörrar. Braskamin. 

Kontor
Två fönster i två väderstreck. Ljusa tapeter med grått mönster.

Badrum 1
Renoverat 2012. Ljusmelerat klinkergolv och vita träväggar. Två fönster i två väderstreck. Djupt badkar i äldre stil och handfat av porslin i engelsk stil på ben. 

Klädvård
Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Tvättställ med spegelskåp över. Värmepanna Greenline IVT (bergvärme). Avhängningsmöjligheter. Utgång till sidan av huset genom dörr med glasparti.

Övre plan

Hall
Två fönster i nordöst. Grått staket runt trappan. Plats för förvaring och/eller möbler. Ingång till sovrummen och badrum. 

Badrum 2
Renoverat 2010. Två stycken fönster med frostat glas i två väderstreck. Beigea kakel och stående träpanel på väggarna samt beigea klinker på golvet. Infällda spotlights i tak och snedtak. Tvättställ med grå kommod i trä och porslin under samt spegelskåp och belysning över. Badkar.

Sovrum 1
Två fönster med spröjs och fönsterbänkar i grått trä. Ljusa tapeter med blommigt mönster. Plats för säng, förvaring och andra möbler. Ingång till liten kallvind ovan med förvaring.

Master bedroom
Stora fönsterpartier i sydväst och havsutsikt. Öppen spis. Plats för dubbelsäng. En halvtrappa upp där det finns plats för soffa och/ eller skrivbord.

Sovrum 2
Vita väggar samt vitt snedtak med träpanel samt trägolv med furutiljor. Två fönster i nordväst. Plats för säng och andra möbler. Skjutdörrar som leder till sovrum 3.

Sovrum 3
Vita väggar i och snedtak med träpanel samt trägolv med furutiljor. Tre fönster varav två i nordväst och ett i väst. Plats för säng och andra möbler.

Övrigt
Genomgående såpade trägolv med breda furutiljor samt kopplade 2-glasfönster med nischer och spröjs. Stående vit träpanel på väggarna och vita trätak med synliga takbjälkar samt snedtak på övre plan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gäststuga om 57 kvm boarea  (2015) 
Byggt med Sibiriskt lärkträ med isolerat tak och grund. Massiva ektiljor på golv. Treglasfönster. Öppet till taknock vilket ger generös takhöjd.  Även här smakfulla detaljer. 

Allrum och Kök
Plats för större soffa och matgrupp. Kök från Kvänum och vitvaror ifrån Siemens. Induktionshäll och varmluftsugn. Stor porslinsho och röd kyl ifrån Husky. Eldningsbar braskamin. 

Sovdel
Plats för dubbelsäng. Baksidan (rökkanal) av kamin går längst väggen upp mot tak för en härlig värme i rummet. 

Badrum/Bastuavdelning
Uppvärmt klinkergolv. Bastu, dusch och WC med toastol och tvättställ. Utgång till altanen bakom huset mot viken med eldningsbar badtunna.

Exteriör
Huset kommer från Marsjö i Västra Vingåkers socken i Södermalands län. Det är sedan transporterat till Ingarö och återuppbyggt 2004. Det finns en historia runt huset som gestaltas i romanen om Marsjödramta i en bok av Håkan Boström som heter Slaktarns öga. Huset är återuppfört i gammal still med bla kopplade 2-glas fönster med handblåst glas och breda furutijor som är såpade allt för att behålla den äldre känslan i huset. 

Huset har stor altan i sydväst med staket runt och plats för stor matgrupp, solstolar, grill och annat. Ingång till vardagsrummet via dubbla glasdörrar med spröjs samt trappa ner till gräsmattan och gång till gäststugan. Plats för mindre bord och två stolar vis huvudentrén. Lekstuga på ca 3 kvm för barnens lek givetvis i stil med huset. Redskapsbod på ca 7,5 kvm. Vitt staket runt tomten mot grannarna och vägen. Grusgång vid uppfarten och upp till huvudentrén. P-plats för flera bilar. Fastigheten har del i sjötomt tillsammans med tre andra fastigheter. Där finns brygga och sandstrand i viken nedanför huset. 

Lemshaga Akademi ligger ca 5km och 10 min bilfärd in mot Gustavsberg. 

Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.

Det totala antalet elever är 448 och skolan har ca 60 personer anställda varav ca 50 arbetar pedagogiskt i lärandet med eleverna.
__________________________________________________________________________

Kommunikation
Buss 468 går från Hålludden. Ca 5-10 minuters gångväg upp till Artipelag där bussen går ifrån.
Buss 429 & 429x går ifrån Ingaröv, hållplats Beatelundsvägen (3,6 km avstånd). Härifrån går snabbbussar direkt in till Slusssen på 29 min. 

Vägbeskrivning
Väg 222 mot Gustavsberg. Sväng höger mot Ingarö. Efter ca 1 km sväng höger mot Beatelund. Efter ca 3 km tag Gamla Kyrkvägen vilken övergår till Fiskar Karlssons väg. Det finns också en genväg på ca 10 minuter så nås Artipelag där det finns buss. 

Idag så hyrs det ekologiska lodgen ut via  Air B&B, man har omsättning på ca. 300.000 Sek/år
Detta är något man får välja själv men en god förtjänstmöjlighet som idag har befintliga kunder. 

 

 

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 761 000 kr
Mark, värde: 2 602 000 kr
Summavärde: 6 363 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2004, 2015
Värdeår: 2004, 2015

Ansvarig mäklare
Joakim Wallenberg

Kontakt
070-820 77 77
[email protected]
Plats för umgänge och utgång till altanen
Härlig tomt med gräsmatta
Stor altan med bästa solläge

Kontakta oss

Säljare eller köpare?

Genom oss gör du ditt livs bästa affär. Välkommen till oss på Wallenberg Fastighetsförmedling. Vi är mäklarbyrån med personlig prägel som hjälper dig att göra din absolut bästa fastighetsaffär.